عضویت در سایت

تاثير مصرف پروتئين آب پنير کنسانتره در مقايسه با پروتئين سويا ايزوله بر اشتها، کالري دريافتي، نمايه هاي تن سنجي و ترکيب بدن در مردان سالم دچار اضافه وزن و چاقي











            بررسی ارتباط ناامنی غذایی و چاقی دردختران نوجوان
                         شهر زاهدان در سال 0139




نویسنده گان: منصور کرجی بانی ¹، مهدیه شیخی ² ، فرزانه منثظری فر³

¹- مرکز ارتقاء سلامت ، گروه تغذیه ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
²- مرکز بهداشت استان ، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
³- مرکز ارتقاء سلامت باروری، گروه تغذیه ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان


  • افزایش  توده  چربی بدن چاقی نام دارد.

  •  بر اساس تعریف WHO در بزرگسالان ؛ kg/m230 ≥  kg/m2 ≤ BMI 25 نشان دهنده وجود اضافه وزن و m2 ≤ BMI/ kg30 بیانگر چاقی است.

  •      اطلاعات مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها (CDC) نشان میدهد که 14% نوجوانان در سنین 19-14 سال اضافه وزن دارند.

  •      بر اساس صدکهای BMI   شیوع کم وزنی، افزایش وزن و چاقی در دختران نوجوان 18-14سال در استان بترتیب 2.16% ،8.6 % و
          5 /1% بوده است و گذار تغذیه ای به شکل کمبود و افزایش انرژی و مواد مغذی دریافتی در جامعه وجود دارد.


   چاقی یک بیماری چند علیتی است که یکی ازعوامل موثربرآن وضعیت اقتصادی – اجتماعی و امنیت غذایی است.

  • ازدیدگاه WHO امنیت غذایی عبارتست از دسترسی آحاد مختلف جامعه به مقادیر مورد نیاز انرژی ، پروتئین و درشت و ریز مغذی ها در جهت ارتقا سلامتی، ایمنی و حریم اطمینان
  • (Rome Declaration on World  Food Security, World Food Summit 1996)
  • بر اساس پرسشنامه تعدیل شده ی رادیمر- کرنل (Radimer- Cornel) خانواده ای امنیت غذایی دارد که به کلیه سوالات پرسشنامه جواب منفی دهند. عدم امنیت غذایی در مقابل امنیت غذایی قرار دارد. بر اساس پرسشنامه فوق خانواده ای فاقد امنیت غذایی است که به سوالات اول تا هشتم پاسخ مثبت دهد اما به بقیه سوالات جواب منفی دهد.
  •    از سوئی بررسیها نشان داده که فقر و عدم امنیت غذایی  با چاقی مرتبط می باشد .